Wilt u meedoen dan kunt u zich aanmelden via het email adres activiteiten@golfvereniginghetcaves.nl

U sluit dan in de onderste rij aan, maar lees eerst even het reglement door.

REGLEMENT MATCHPLAY LADDERCOMPETITIE 2022

Deelnemen:

1. Het doel van de competitie is om door uitdaging van andere spelers zo hoog mogelijk op de ladder te komen.
  2. De wedstrijd vorm is matchplay zonder hcp verrekening.
  3. De spelers kunnen, vóórdat ze met de wedstrijd beginnen, afspreken of deze wedstrijd over 9 holes of over 18 holes gespeeld wordt. Er hoeft dus geen rekening meer worden gehouden met zomer- en wintertijd.
  4. Dames spelen vanaf de rode afslag en heren spelen vanaf de gele afslag.
  5. Indien een dame die tegen een heer speelt een hole wint, wordt zij geacht als eerste af te slaan bij de volgende hole.
  6. Deelnemers hebben een hcp van minimaal 54 nodig. Iedereen die deelneemt aan deze competitie stemt toe dat zijn telefoonnummer openbaar wordt gemaakt.
  7. De deelnemende spelers worden op hcp ingedeeld op de ladder. Dit seizoen komt de speler met de hoogste handicap bovenaan op de ladder te staan. De deelnemer met de laagste handicap komt dus als laatste op de ladder te staan.  Deelnemers die zich later aanmelden komen onderop de ladder.
  8. De speler die op zaterdag 29 oktober 2022 om 17.00 uur bovenaan de ladder staat is winnaar. Wedstrijdresultaten die na dit tijdstip binnenkomen worden niet meegenomen in de uitslag.

Ladderpositie veroveren

1. Een speler kan iedereen die in dezelfde rij voor hem staat (dus links) en elke speler uit de rij boven hem uitdagen.
    Bijv.: Nr. 7 kan de nrs. 4 t/m 6 uitdagen.
                           Nr. 14 kan de nrs. 7 t/m 13 uitdagen.
  2. Als de hoogst geplaatste speler wint blijft de stand ongewijzigd.

Bijv.: Speler 14 daagt speler 9 uit. Speler 9 wint. De stand blijft ongewijzigd

Bijv.: Speler 14 daagt speler 9 uit. Speler 14 wint. Speler 14 wordt speler 9. De spelers 9 t/m 13 zakken allemaal een plaats.

Niet tijdig gemelde resultaten komen te vervallen!

De uitdaging:

1. Elke speler mag zo vaak als hij wil iemand uitdagen. De uitgedaagde mag alleen weigeren als hij al door een andere speler is uitgedaagd. Onvoorziene omstandigheden (ziekte, vakantie, feestdagen etc.) in acht genomen.
  2. Een speler mag maximaal 1 wedstrijd gepland hebben. Er mogen dus niet meerdere wedstrijden tegelijk in zijn/haar agenda staan.
  3. Deelnemers kunnen een volgende wedstrijd spelen nadat het resultaat van een eerdere match is doorgegeven aan de wedstrijdleiding. Je kunt geen speler uitdagen die al een wedstrijd heeft afgesproken. Dus; afspraken zoals; “Dan speel ik tegen de winnaar van jullie partij.” zijn niet geldig.
  4. Afgesproken wedstrijden moeten in een redelijke termijn worden nagekomen.  (bij voorkeur binnen 1 week na de uitdaging)
  5. Mocht een speler, na de uitdaging, niet binnen een redelijk termijn willen/kunnen golfen wordt deze wedstrijd als verloren beschouwd en wint de uitdager. Dit dient wel onverwijld te worden doorgegeven aan de wedstrijd leiding.
  6. De uitdager zorgt voor de tee-time reservering. (hou hierbij wel rekening met de lengte van de wedstrijd ( 9 of 18 holes)